به گزارش راهبرد معاصر آلوها از میوه های پرطرفدار هستند اما از آنجا که محدود به فصل خاصی هستند می توان با خشک کردن آنها را در تمام فصل مصرف کرد. با این روش آنها را می توان برای مدت زیادی نگهداری کرد. اگر با طرز خشك كردن الو بخارا آشنا نیستید می توانید ادامه این مطلب را بخوانید.
آلو بخارا یک نوع آلو خوشمزه هست که نامش را به این دلیل که در شهر بخارا (خراسان) در مقادیر زیادی کشت میشده بخارا نامیدن. خشک کردن آلو بخارا روشهای متفاوتی دارد که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
در این روش پس از خریداری آلو بخارا باید ابتدا آلوها را به خوبی مورد شست و شو قرار داد؛ سپس باید یک سطح مسطح ایجاد کنید و آلوها رو بر روی سطح پخش کنید.استفاده از حصیرهای چوبی برای انجام این کار میتواند به بالاتر بودن کیفیت خشکسازی محصول کمک کند. نکتهای که باید به آن حواستان باشد این است که در آب و هوای مناسب این کار را انجام دهید؛ زیرا در صورتی که هوا نامساعد باشد علاوه بر خاکی شدن محصولات امکان آلوده شدن و یا حتی فاسد شدن محصولات نیز هست.در صورتی که محیطی که این کار در آن انجام میدهید پاکیزه باشد، این روش سالمترین روش است و به این دلیل که از مواد شیمیایی استفاده نمیشود، میتواند برالی کودکان و افراد سالمند بسیار مناسب باشد.
توجه داشته باشید استفاده از این روش ارتباطی زیادی با شرایط اقلیمی محیط زندگی شما دارد. به طور دقیق تر در فضایی که درآن اقدام به این کار کرده اید، هوا نباید ابری بوده و یا رطوبت زیادی داشته باشید؛ زیرا این کار باعث میشود تا بافت آلو تغییر حالت داده و در زمان طبخ مزه اصلی خود را از دست دهد. در این روش ممکن است نور آفتاب باعث تغییر رنگ و همچنین از دست دادن مقدار کمی ویتامین ث در آلوها شود. لازم به ذکر است چون سر زدن به آن ها در فضای باز دائما میسر نیست؛ امکان وجود آلودگی های شهری برگفته از ماشین هاو … سطح پوسته آن ها را فرا گیرد پس اگر فضای کافی برای این کار را ندارید و یا به قرار دادن آلوها در فضای آزاد حساس هستید، پیشنهاد می کنیم از پنکه برای خشک کردن استفاده کنید.
برای این کار باید آلوهای گوشتی را انتخاب کنید. یک محفظه ایجاد کنید و آلوها را بر روی محفظه بچینید.سپس باید مقداری گوگرد داشته باشید، گوگردها را در زیر آلوها آتش بزنید و با استفاده از دود آن آلوها را دودی کنید.پس از گذشت نیم ساعت آتش را خاموش کنید. آلوها را بر روی یک سطح مناسب پهن کنید و با استفاده از نور خورشید مدت کمی خشک کنید.این روش به این دلیل که از مواد شیمیایی برای فرآوری آلوها استفاده میشود تا حدودی برای سلامتی مضر است و حتی باعث احتمال به وجود آمدن سرطان در بدن میشود. اما آلوهایی که با این روش خشک میشوند دارای شیره هستند و برخلاف آلوهایی که با آفتاب خشک میشود مات نیستند و ظاهر بهتری دارند.
یکی از بهترین روشهایی که موجود است، استفاده از دستگاههای خشککن است. این دستگاهها با تنوع زیادی که در نوع و سایز دارند میتوانند برای کاربریهای مختلفی مناسب باشند.در بعضی از این دستگاهها محفظههای خاصی برای استفاده از گوگرد وجود دارد که کار شما را در گوگرد اندود کردن بسیار راحت میکند. این روش بالاترین کیفیت را ارائه میدهد و آلوی خروجی از دستگاه به هیچ عنوان گرد و خاک ندارد و کاملاً بهداشتی است.در سالهای اخیر شرکتهای ایرانی قوی و خوبی دست به تولید این دستگاه زدهاند که از کیفیت مناسبی برخوردار هستند.
یکی دیگر از روشهای خشک کردن انواع آلوبخارا، روش تیزابی است. استفاده از این روش بیشتر در استانهای آذربایجان غربی و شرقی مرسوم بوده و بیشترین درصد استفاده را در بین مابقی روشهای خشک کردن به خود اختصاص داده است.مواد لازم برای بهکار بردن این روش آب،پودرپتاسیم خوراکی و روغن سبزه است. مواد ذکر شده را با هم ترکیب نموده و به ترکیب حاصل از آنها محلول تیزاب میگویند.پس از تشکیل این محلول آلوها را به طور کامل در ظرف حاوی محلول قرار داده و به طوری که تمامی آنها را در برگیرد. با گذشت زمان آلوهای مورد نظر به طور کامل خشک می شوند.در این روش به دلیل خاصیتهای اسیدی موجود در محلول تیزآب، پوست موجود روی آلوها به تدریج نازک شده و باعث ایجاد منافذ کوچکی روی بافت آلوها می شود. در این روش با استفاده از این منافذ و پس از قرار دادن آلوها در معرض تابش خورشید، خشک شدن تدریجی آن ها را مشاهده خواهیم کرد.